.

Continental oslavuje 150 rokov a k jeho úspechu prispeli aj špeciálne pneumatiky

0
0
0
s2smodern

Segment špeciálnych pneumatík Continental má korene už na konci 19. storočia, v podobe návlekov na kopytá koní.

Continental si aktuálne pripomína významné 150. výročie. Viac než sto rokov sa zároveň venuje špeciálnemu obutiu. Už koncom predminulého storočia bola značka známa rozličnými špeciálnymi gumárenskými výrobkami, ako boli pláštenky, termosky, ale už aj pneumatiky pre bicykle. A dokonca už skôr, než nastal samotný automobilový boom, sa Continental angažoval v „agrosektore“, keď ponúkal špeciálne gumené návleky na kopytá farmárskych koní, aby sa štvornohé ťahúne nešmýkali na zamrznutom podklade.

Veľmi významným míľnikom dejín špeciálneho obutia Continental bol koniec 20. rokov, kedy uviedol na trh traktorovú pneumatiku T2 – písal sa konkrétne rok 1928 a išlo o vôbec prvú špeciálnu poľnohospodársku pneumatiku na pôde starého kontinentu (titulné foto). Po druhej svetovej vojne Continental významne prispel k rozmachu obutia pre segment manipulácie s materiálmi. A ako prvá značka ponúkol v roku 1955 kompletné úžitkové obutie všetkých obslužným vozidlám, používaným na letisku v Norimbergu.

Špeciálne pneumatiky Continental cross-ply OTR pre stavebné vozidlá.

V rámci rastúceho objemu prepravy sa významne angažoval v obúvaní nakladacích a prekladacích strojov všetkých možných typov. Produkty umiestnil Continental veľmi úspešne aj do sektora ťažobného a stavebného priemyslu. Jeho najnovšie aktivity reprezentuje napríklad nový rad poľnohospodárskych radiálnych plášťov Tractor70 a Tractor85, ktoré uviedli návrat značky do agrosektoru v roku 2017.

Budúcnosť pod značkou Continental patrí okrem iného digitálnym a telematickým systémom ako sú ContiPressureCheck, ContiConnect Yard alebo ContiConnect Live, schopný zaznamenávať viaceré prevádzkové parametre aj históriu pneumatiky a takto významne zefektívňovať prácu firemných fleet manažérov.

Foto: Continental.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.