.

Nokian dosiahol emisné limity sedem rokov v predstihu

0
0
0
s2smodern

Cieľom, stanoveným pôvodne až na rok 2030, bolo zníženie emisií CO2 pri výrobe pneumatík o 52 %.

Tento cieľ fínskej spoločnosti Nokian Tyres sa týka emisií CO2, produkovaných jej továrňami na výrobu pneumatík. Stanovila si ho ešte v roku 2015, cieľ si určila na 15 rokov, čiže do roku 2030, splnila ho však už v tomto roku. Uvedený úspech je súčasťou celkovej stratégie firmy Nokian na redukciu emisií skleníkových plynov. Nokian má aktuálne najnižšie produkčné emisie v prepočte na vyrobenú tonu z celej pneumatikárskej branže a túto pozíciu potvrdzuje opakovane, aj po predošlom roku.

Stratégia znižovania emisií Nokian Tyres má vedeckú bázu a obsahuje štyri ciele. Okrem spomenutého prvého, ktorý už je splnený, má ešte fínsky pneumatikár v pláne ďalšie dva ciele, týkajúce sa dodávateľského reťazca. Štvrtý cieľ sa týka znižovania emisií vo fáze používania pneumatík a súvisí okrem iného so snahou značky o redukciu valivého odporu svojich plášťov. Nokian má stanovené aj odvážne dlhodobé ciele: Do roka 2050 chce dosiahnuť nulovú netto produkciu skleníkových plynov.

Zdroj a foto: Nokian.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.