.

Nové pneumatiky Continental pre vany

0
0
0
s2smodern

Continental uvádza nový rad pneumatík pre ľahké úžitkové vozidlá s názvom VanContact Eco.

Výrobca uvádza, že nový produkt prekonáva svojho predchodcu – ContiVanContact 200 – okrem iného aj vyšším kilometrovým výkonom, handlingom a brzdením na suchej aj mokrej vozovke.  Niektoré rozmery sa môžu pochváliť štítkovými hodnotami A/A. Podľa vyjadrenia Continentalu ide napriek tomuto zlepšeniu skôr o evolúciu predchádzajúceho radu, než o revolučný produkt.

Inovatívna zmes posunula kompromis medzi správaním na mokrej vozovke a valivým odporom na novú úroveň. Pneumatika má dobré deformačné vlastnosti, ktoré spôsobujú, že sa pri jej odvaľovaní absorbuje menej tepla. Výrobca dodáva, že valivý odpor sa ďalej zlepšil vďaka novo vyvinutým aditívam v zmesi behúňa.

Continental VanContact

Kompletne boli prepracované rebrá v centrálnej a ramennej časti pneumatiky, teraz sú širšie a taktiež robustnejšie než pri predchodkyni ContiVanContact 200. Tieto zmeny prispievajú k vyššej stabilite, pneumatiky menej prekĺzavajú a teda viac sa šetrí ich behúň. K tomu sa ešte pridáva výrazne lepší handling aj pri vysokej miere zaťaženia.

Pneumatiky taktiež majú väčšiu kontaktnú plochu, čo sa dosiahlo novým usporiadaním drážok, blokov a lamiel. Uvedené zmeny prispievajú k nižšej hlučnosti. Nový dizajn centrálnej obvodovej drážky zlepšuje ochranu proti akvaplaningu. Nové užitkové pneumatiky Continental budú k dispozícii pre disky s priemermi 15 až 17 palcov, šírkami 195 až 225 mm, profilovými číslami 75 až 50 a majú rýchlostný index T.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.