.

Hankook predstavil bezvzduchovú pneumatiku i-Flex

0
0
0
s2smodern

Najnovšia generácia konceptu kórejského výrobcu vznikla v spolupráci s automobilkou Hyundai.

Pneumatika Hankook i-Flex sa zrodila s cieľom vyhovieť požiadavkám konceptov autonómnej mobility. Na tento účel sú ladené aj jej základné vlastnosti s vynikajúcimi tlmiacimi schopnosťami a vysokou zaťažiteľnosťou. O tieto charakteristiky sa stará takzvaný biomimetický dizajn, inšpirovaný bunkovými štruktúrami živých organizmov a vyvinutý do formy dômyselne navzájom poprepájaných viacerých vrstiev lúčov a rebier.

Zaujímavosťou je konkávny profil v tvare písmena C, pre dosiahnutie maximálnej kontaktnej plochy. Vysokú bezpečnosť pre aplikáciu v autonómnych vozidlách poskytuje aj samotná bezvdzuchová samonosná konštrukcia. Dezén bol vyvinutý pre viacsmerovú charakteristiku pohybu vozidla. Tým vozidlom je prvá praktická realizácia projektu Hyundai Motor Company Plug & Drive, založenom na robotickej technológii. Pneumatika má relatívne kompaktné rozmery s priemerom disku 10 palcov, priemerom plášťa 400 mm a šírkou behúňa 105 mm.

ABM LogoCMYK

FLEET firemné automobily: online magazín pre stratégie riadenia firemných flotíl

Používaním stránok prevádzkovateľa AUTO BUSINESS MEDIA s.r.o. súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.